27 Temmuz 2014

MISIR PİRAMİTLERİ VE SIRLARI



Piramit genel şekli alt taban kısmında düz bir karenin yer aldığı dört adet eşkenar üçgenin tepe noktasının birleşmesi ile oluşan bir geometrik şekildir. Piramitler genellikle Mısır’da inşa edilmekle beraber Meksika, Bolivya ve Çin’de de inşa edilmiş örnekleri bulunmaktadır
. İlk piramit inşa tarihinin M.Ö.2620 (Sakkara Piramidi) olduğu yapılan arkeolojik kazılardan anlaşılmaktadır. Öyle ki her inşa edilen piramidin çevresinde, özel bölümlerinde piramidin kime ait olduğuna ve özelliklerine dair hiyeroglif anlatımlar yer aldığı görülür. Piramitler o dönemdeki firavunun cenazesinin mumyalanarak içine konulduğu ayrıca firavuna ait özel eşyasının, hazinesinin ve önemli sanat eserlerinin de saklanması maksadı ile yapılmıştır.

Mısır piramitleri dünyanın yedi harikasından biri sayılmakla beraber inşa edildiği tarihten günümüze kadar nasıl hiçbir hasara uğramadan geldiği akıllarda soru işaretidir. Bu piramitlerin sadece inşa unsurları ve yapılış şekli değil içinde barındırdıkları birbirinden ilginç pek çok esrarengiz sır da yüzyıllardır insanoğlu için çözülmeyi beklemektedir. Mısır piramitlerinin sırlarını içinde en çok barındıran Keops, Kefren, Mikerinos piramitleridir. Bu piramitlere kısaca Gize piramitleri de denir. Arkeologların yıllarca bu piramitlere dair yaptıkları çalışmalar günümüzde de devam etmektedir.

Genel itibariyle bir piramidin yapılmasında yaklaşık 200.000 işçinin 20 yıl içinde her biri 2.5 ton ağırlığında olan 2.300.000 adet kireçtaşını en az 300 m. mesafe uzaktan sırtlarında taşıyarak inşa alanına getirdikleri ve 150 m. yükseğe kadar yerleştirdikleri hiyerogliflerden anlaşılmaktadır. Bu süre zarfında inşaatın bitirilmesinde her 2 dakika da bir taş yerleştirmek gereklidir. Ancak o zaman ki şartlar altında bu işlemin nasıl yapıldığı hala kafalarda soru işaretidir.Bu konuda net bilgi araştırılmaya devam edilmektedir.



Ayrıca bu piramitlerin içine konulan kirli suyun birkaç gün içinde temiz su haline gelmesi, içinde yetişen bir bitkinin normal bitkilere göre beş katı daha çabuk büyümesi, piramidin içine bırakılan sütün birkaç gün dayanması ve daha uzun sürede yoğurt haline gelmesi, piramidin içinde radar görevi gören bazı aletlerin çalışmasının durduğunun anlaşılması Mısır piramitlerinin sırlarından sadece birkaçıdır. Acaba günümüz insanı mı bu konularda daha ileri mi? , yoksa asırlar önce yaşayan insanlar mı daha yetenekli? Günümüzün ileri teknolojik imkânları bile bu gizemleri çözmek için yetersiz kalmaktadır.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.