18 Haziran 2014

MEMUR MAAŞLARINDA ŞOK KESİNTİ




Yeni yapılan 2014 saymanlık denetlemelerinde maliyede müfettişlerin
tespit etmiş olmuş olduğu konular içerisinde memurların aile bildirimlerinin yapılmadığı devamında kesintilerinin yapılmadığı tespit edilmiştir.Konu ile ilgili birimlere tespit edilen isimler gönderilmiş, 

1. Konu     : Eşi çalışan ve işe girip çıkışlarında kurumuna bilgi vermeyen memurlarında aile yardımı ve aile geçim indirimlerinde fazla ödenen kısımlar yıllara ait olarak ay ay hesaplanarak yasal faizi ile birlikte kişi borcu olarak maliyeye gönderilecektir. 

2. Konu  : Çocuk yardımı alan memurların, çocukların geri ödemesiz burslarını almaya başladığı andan itibaren kesilmesi olayıdır. Çocukların okullardan geri ödemesiz olarak aldığı burslar memurlar tarafından mutemetliklerine bildirilme zorunluluğu vardır. Maliye hazine avukatlarına konu ile ilgili görüşler sorulduğunda, Kanun da bilmemenin mazeret olmadığını, konu ile ilgili memurun maaşında sebepsiz zenginleşme olduğundan kesintilerin yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. Memur maaşlarında çocuğun okul bursunun alındığı tarih itibari ile ay ay kesintiler ile birlikte yasal faizler hesaplanıp alınmaktadır. 

Memurun ailesinde herhangi bir değişim olduğunda bildirim yapması Aile Bildirim Belgesinin doldurularak mutemetlere bildirmesi gerekmektedir. Bu tarih itibari ile Aile Bildirim Belgelerinizi tekrardan yenilemeyi unutmayın. Yoksa sürpriz kesintiler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.