21 Haziran 2014

SÜNNET SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün etkinlikleri başlıyor. Sünnet düğünleri, sünnet mevlitleri ile yapılan etkinlikler, okulların tatil olması ile birlikte gün aşırı olarak devam etmektedir.
Kısaca tanımı yapılması gerekir ise sünnet erkeklerde bulunan idrar kapaklarını örten et parçasının alınması işlemidir.  

SÜNNETİN FAYDALARI
Sünnet edilme işlemi alınan et parçasının açmış olduğu idrar deliği temiz ve açık kalır. Alınmadığı takdirde kapanan idrar deliği ve bu parçanın arasında kalan mikroplar değişik hastalıklara sebep olabilir. Ayrıca cinsel yollar ile bulaşabilen hastalıklar bu kapak içerisinde yer alarak, taşıyıcılık özelliği taşıyabilir. En önemli faydası çocuk yaşlarında bu kapağın kapanması sonucu deri yapışmaları olabilir, bu sebeple organın kan akışı düzensizleşir ve hastalık oluşabilmektedir. Bu et parçasının alınması ile bahsetmiş olduğumuz tüm olasılıklar ortadan kalkmaktadır.

SÜNNET SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

Sünnet yapılma şekilleri yapılan cerrahi müdahaleler sağlık kuruluşlarınca değişim gösterebilmektedir. Her iki yönde de bazı tehlikeli durumlar oluşması söz konusu olabilmektedir. Normal kesim ile birlikte yapılan dikişli sünnet yada lazer kesimi ile yapılan yakılmak suretiyle sünnet biçimleri mevcuttur. Sünnet cerrahi bir operasyondur ve kesinlikle konusunda uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Sünnet acil durumlar dahil her yaşta yapılabilecek bir cerrahi operasyonlardır. En uygun yaş 2 – 6 yaşları arası olabileceği uzmanlar tarafından iki konuda ele alınmıştır. Birincisi küçük yaşlarda hücrelerin yenilenmesi kolay olduğundan bu yaşlarda yapılması. İkinci kısmı ise olayın psikolojik yönünden tanımlanması olayıdır.

Sünnet sonrası kanamalar görülebilmektedir. Lokal yada anestezi ile yapılan müdahalelerde yaklaşık olarak 2 yada 3 saat sonra uyuşan bölgenin etkisi geçecek ve ağrı başlaması olabilecektir. Size doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerin kullanımına başlayabilirsiniz. Sünnet sonrası çocukların istirahat etmeleri önerilir, çünkü belirli bir süre sonrasında kanama sızıntıları olabilmektedir. Pansumanları ihmal edilmemeli sürekli olarak değiştirilmelidir. Eğer evde pansuman yapabilecek kişi yoksa en yakın sağlık kuruluşundan yardım alınabilir. Sünnetten sonra 4. Gün banyo yapılması gerekmektedir. 

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.