21 Haziran 2014

YAZ AYLARINDA HIRSIZLARA DİKKAT

Malum artık yaz geldi, yavaş yavaş sıcaklar kendini gösterecektir. Yaz aylarında genellikle insanlar sıcaktan dolayı kendilerini dışarıya atarlar veya tatile gitmektedirler. Tatil harici evlerinde bulunun insanlar çoğunlukla evlerde bulunan balkon camları, pencereleri açarak eve serinlik gelmesi sağlanır. Evlerde bulunan insanlar
sıcaklık sebebi ile terk ettikleri evlerini böyle korunmasız ve kolay girilebilecek bir ortam haline getirirler. Hırsızların yaz aylarında artmasının tek sebebi budur. Kötü niyetli insanların bu gibi hava koşullarından faydalanarak yapmış olduğu eylemler uzmanlar tarafından bilinebilmektedir.  

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

  1. Hırsızlar ilk öncelikle evin kontrolünü gündüz zil çalarak gece ise ışıklara bakarak yapmaktadırlar. Bu sebeple zil çalındığında kontrolünü yapmadan kesinlikle kapıyı açmayın. Akşamları bir yere gidecekseniz evinizde bir lambayı açık bırakın. Hırsızlara içeride birinin olduğu imajını uyandırır.
  2. Evinizin balkon kapısının ve pencerelerinin kilitli olduğunu dikkat edin. Bunlar için satılmakta olan ucuz bazı materyaller piyasada bulunmaktadır. Onlardan bir tane satın alıp takabilirsiniz.
  3. Evinizin kapı kilitleri hakkında aklınızda kuşku geldiği anda, tüm giriş çıkış kilitlerini değiştiriniz. Mesela evinizde çalışan birinin çıkışını verdiğinizde.
  4. Kapı kilitlerinizin dışarı çıkışların olmadığına dikkat ediniz. Çünkü kapı kilitleri kurşundan yapıldığı için, içerisindeki mekanizma tek bir vurma ile kırılması mümkün olabiliyor. Bu sebeple kilit göbeğinizin gömülü olmasına dikkat ediniz.
  5. Kapı anahtarlarınızı saksı içine, ayakkabı içerisine yada paspasın altına kesinlikle bırakmayın.
  6. Kapı önünde tanıtım ve satış yapan kişilere kesinlikle konu ile ilgili kimlik kartını sormayı unutmayın.
  7. Kapınızın yada girişlerin bulunduğu bölmelere kamera takınız.( Hırsızları caydırmak için en etkili yöntem. )
  8. Uzun süreli tatile gittiğinizde, size gelen postaların, faturaların kapı önünde birikmemesi için komşunuza bunları almasını tembih etmeyi unutmayınız. ( Hırsızlar için evde uzun zamandır kimsenin bulunmadığı anlaşılmaktadır. )
  9. En önemlisi ise evinizde yada komşularınızda içeride yabancı birini olduğunuz anladığınızda kesinlikle Polis 155 arayarak haber veriniz. Kendiniz müdahale etmeyiniz.
  10. Evinizde miktarı yüksek ziynet eşyaları ve menkulleri bulundurmayın. Bunları güvenli bir banka kasalarında saklayabilirsiniz. 













Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.