26 Temmuz 2014

ŞİFALI OTLARIN HAZIRLANMASI




Şifalı Ot deyimi bitkiler ya da meyve özleri tarafından içerisinde bulunan vitaminler, ya da bitki özlerinin insanların rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılması ile ortaya çıkmıştır. Eski Çağlardan beri kullanılan bu yöntem halen günümüz teknolojisi kullanılarak devam ettiği bilinmektedir. 

Şifalı otların toplanılması ve hazırlanması rastgele yada öyle kulaktan dolma bilgiler ile hazırlanması yöntemi son derece yanlış ve sağlıksız bir yöntemdir. Şifalı otların toplatılması ve hazırlanması bu işin uzmanları tarafından öncelikle insan sağlığı unutulmayarak hazırlatılması gerekmektedir. Şifalı bitkilerin insanların rahatsızlıklarını giderebilme özelliğinin yanı sıra yanlış kullanımında rahatsızlık verebilecek hatta zehirlenmelere yol açabilecek düzeylere getirebilme özelliği de mevcuttur. Bu anlamda bitkisel ve şifalı otların hazırlanması konusunda uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Şifalı otların hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında en önemlisi toplanan bitkinin temiz ve mikropsuz olması ile başlamaktadır. Doğal yollar ile yetişmiş, yada insan eliyle yetiştirildiği esnada kimyasal maddelere maruz kalmamış olması önemlidir. İnsanların yetiştirdiği ürünler bazı tarımsal ve sanayi için kullanılan kimyasal maddelere maruz kalabilmektedir. Toplanan ürünler ile birlikte uzmanların vermiş olduğu ölçüler kesinlikle dikkate alınmalı ve şifalı otların hazırlanılmasında ölçülere riayet edilmesi gerekmektedir. 

Şifalı otların hazırlanmasında ve kullanılmasında iki farklı yöntem ilk öncelikle ön plandadır. Bunlardan birincisi bitkilerin demlenerek ve kaynatılarak kullanılması ikinci yöntem ise bitkilerin yada meyve özlerinin birbiri ile karıştırılarak dövülmesi ve ilaç haline getirilmesi ile hazırlanmasıdır. Hazırlanan şifalı otlar kimi zaman sıvı, kimi zaman yemek ile kimi zamanda sürülmek ve ovalamak suretiyle insanlar tarafından kullanıma sürülmektedir. Unutulmaması gereken en önemli konu ise yine bu ölçülerin uzmanlar tarafından verilen miktarlar ile kalması, hem kullanıcı hem de çevrelerinde bulunan kişilerin sağlıkları açısından son derece önem taşımaktadır. 

Şifalı otların hazırlanmasında bitki tozu olarak kullanılması için bitkiyi toz şekline çevirmek gerekmektedir. Bitkilerin belirli bir zaman kurutmaya bırakılması ve daha sonra toz haline çevrilmesi sıralama ile mümkün olabilmektedir. Toz şekline getirme işlemi ile ilgili olarak kullanılacak yara üzerine uygulanacak şifalı otların ince toz haline getirilmesi tedavi yöntemlerine göre değişebilmektedir.

            

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.