27 Temmuz 2014

Zirkonyum Diş Nedir? Özellikleri Nelerdir




Diş yada diş sağlığı insanların gündelik hayatında en çok dikkat ettikleri konuların en başında gelmektedir. Öncelikle insanların görünüş bakımından bile en hassas bölge olarak dişlerini ön planda tuttukları bilinmektedir. Öyle ki kişilerin kendi aralarında bile rahatsızlık olduğu bölümlerde kendi açığını gizleme çabaları vardır. Gülerken yada konuşurken eli ile ağzını kapatan bir çok insan görmüşsünüzdür. Sebepleri ile birlikte incelenirse görsel rahatsızlıktan dolayı kişilerin kendilerinde gördüğü bir eksiklik olarak görülebilmektedir. 

Diş insanlık tarihi boyunca insanlar tarafından çeşitli tedavi yöntemleri ile geliştirilerek bugünden yarında devam edilecek bir tedavi şekli ile gündemde kalmaya devam edecektir. Diş yapımlarında insanların kullanmış oldukları yöntem arasında bilinen porselen diş, altın diş yada kaplamalar olarak bilinmektedir. Kişilerin hem görsellik adına hem sağlık bakımından yapmış olduğu işlemlerde kullanılan materyaller arasında 1789 yılında keşfedilen Zirkonyum elementi işlendikten sonra diş hekimleri tarafından zirkonya seramiği olarak kullanılır.

Dayanıklılığı ve görselliği ile kullanılan Zirkonyum Diş insanlar tarafından hem kaliteli hem dayanıklı olarak ağızlarda yerini almaktadır. Çoğunlukla çürüyen, kırılan yada bir şekilde hasar gören dişlerin kaplamasında kullanılan zirkonyum dişler kısa zamanda Diş Hekimleri tarafından önerilen ve öngörülüp kullanılan bir materyal olarak hayata geçmektedir. Diş yapımında belirli bir bölge yada ağız çevresinde komple kaplamalar ile birlikte rengi itibari ile hem doğal gülüşe sahip olunabilir hem de sertliği ve biyolojik özelliği ile rahat kullanımda insanların tercihi halini alabilmektedir. Şu an itibari ile sanatçıların çoğunlukla tercihini bu yönde kullandığı herkes tarafından bilinmektedir. 

Özellikleri ise diğer porselen ve altın kaplamalar ile birlikte kıyaslandığında, insan vücuduna empoze olunan ve biyolojik olarak da herhangi bir sorun çıkarmayan diğer malzemeler ile kullanımında sorun olmasa da , doğal gülüş ve estetik bakımından zirkonyum diş öncelik kazanabilmektir. Zirkonyun Diş diğer porselen dişlere nazaran öğütülerek özel bir formülle oluşturulduğu için kat kat daha dayanıklı olmasıdır.
           




Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.