5 Ağustos 2014

L-Arginin Yararları ve Yan Etkileri

L-Arginin Yararları ve Yan Etkileri
L-Arginin literatürde aynı zamanda mucize molekülü şeklinde de adlandırılan ve insanın büyüme hormonlarında etkili olan bir amino asittir. Yapılan çalışmalar insan vücudunda meydana gelen cinsel problemleri çözdüğünü göstermiştir. Fakat tüm bunlarla birlikte bu amino asidin, ciddi yan etkileri de bulunmaktadır.
Bu amino asit 1886 senesinde İsveçli olan Kimyager Ernst Schultze’nin çalışmaları ile bulunmuştur. L-Arginin, vücutta öncelikle kan damarlarını genişletmeye sebep veren kimyasallar gibi hareket etmekte ve aynı zamanda kreatin de üretmeye yardımcı olur.



                Bu amino asidin yan etkileri de bulunmaktadır. En sık görülen yan etkisi, akciğerlerde iltihaba neden olması ve buna ek olarak da astım hastalarını oldukça menfi şekilde etkilemesidir. Hamile olan ve emziren kadınlarda da kullanımı oldukça tehlikelidir. Bebeklere kullanımı muhakkak doktor kontrolünde olmalıdır. Aksi takdirde ölümle sonuçlanacak tehlikeler baş gösterebilir. Tüm bunların yanı sıra siroz hastalarının da bu takviyeleri kullanmamaları gerekmektedir. Doktor kontrolünde alınan L-Arginin amino asidinin yararını görebileceğiniz gibi, kontrol altında olmadan bunları kullanırsanız da ciddi rahatsızlıklara yol açabilirsiniz.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.