4 Temmuz 2014

DÜNYA’NIN İLK SERİ KATİLİ “TED BUNDY” KİMDİR?



Ted Bundy esas ismi Theodore Robert Bundy 24 Kasım 1946 yılında doğmuştur. Annesi Eleanor Louise Cowell’in ailesi Kilisi çalışmaları yapan dinine bağlı bir aile idi. Annesinin tezgâhtarlık yapmakta olduğu dönemlerde gayri meşru ilişkilerinden
hamile kaldığı Ten Bundy’ nin babasının kimliği bilinmemektedir. Eleanor’un gizli yapılan doğumundan sonra ailenin sosyal baskı altında kalmamak için Ted’i evlat edindiklerini ve Eleanor’un küçük kardeşi olduğunu söyleyerek yaşantılarına devam etmişlerdir. Bir söylentiye göre bu olayı Ted ergenlik çağına kadar bu şekilde yaşadığı söylentisidir. Bundy ve annesi yıllar sonra bulundukları kasabadan ayrılarak Washington'a taşınırlar, burada annesi Kilisenin sosyal organizasyonunda tanıştığı hastane aşçısı ile evlendi. 



Ted Bundy yerel bir kilisede aktif olarak görev aldığı öğrencilik yıllarında zeki ve başarılı bir öğrenci idi. Bundy öğretim hayatında fazla sosyal faaliyetlere katılmayan içine kapanık ve utangaç bir çocuk olarak kaldı. Gelişimi ve ergenliği esnasında yavaş yavaş hırsızlık, röntgencilik gibi suçlar işlemeye başladı. Bu dönem için daha sonrası yaptığı itiraflarda “ pornografik ve şiddet” ortamı ile tanıştığından başladığının itirafını yapmıştır. Zamanla büyüyerek yakışıklı genç bir adam olan Bundy Washington'da Cumhuriyetçi bir parti için hizmetler vermeye başlar. İntihar kriz merkezlerinde gönüllü olarak çalışır. Dedektiflerin yaptıkları araştırmalara göre ilk cinayetini 15 yaşında işleyen Bundy. 8 yaşında bir kızın kaybolması olayı ile ilgili olduğu söylenmektedir. Kayıtlı olarak bilinen ikinci cinayeti girişimi olarak bilinen ise 4 Ocak 1974 gecesi Üniversite öğrencisi olan Joni Lenz isimli 18 yaşında bir kızın yatak odasına pencereden girerek kızı levye ile dövmüş, daha sonra cinsel saldırıda bulunarak onu kanlar içerisinde bırakarak kaçmıştır. Kız ölmemiş ancak ağır beyin hasarı verdiği için kalıcı olarak beyin hasarı oluşmuştur. İlerleyen yıllarda Bundy değişik kılıklara girerek cinayetlerine devam etti. Çoğunlukla kurbanlarına resmi kılık giyerek yaklaşan ve onların güvenini kazandıktan sonra ıssız bir yere götürdükten sonra döverek yada sert cisimler ile vurarak kurbanlarına cinsel taciz sonrası öldürme yöntemini kullanıyordu. Hukuk fakültesine başvuran Bundy fakültede iken burada bulunan kızlardan bazılarını tecavüz ettikten sonra boğarak öldürmeye başladı. 8 Kasım 1974 yılında alışveriş merkezinden çıkan bir bayanın yanına polis kılığı ile yaklaşmış, onu kandırdıktan sonra kaçıracağı esnada bayanın anlaması üzerine bayan kaçmıştır. Kısa sürede bayanın verdiği eşkali ile çalıntı araçtan yakalanan Bundy polis tarafından yakalanmıştır. Birkaç kez çeşitli planlar ile polislerden kaçarak kurtulan Bundy yakalandıktan sonra FBI görevlileri tarafından incelemeye alınmış yaklaşık 10 yıl sonra çözülen Bundy yaklaşık olarak 30-40 cinayeti itiraf ederek, kendi bilgileri ışığında bu cinayetlerin sırrının çözülmesine yardımcı olmuştur. Alınan kararlar ile birlikte 23 Ocak 1989 yılında idam edilen Bundy cesedi yakıldıktan sonra külleri vaziyeti üzerine Washington State Cascade Range'da açıklanmayan bir yerde dağıtıldı. İdam edildiği gün halk cezaevi önünde havai fişekler ile kutlama yapıldığı bilinmektedir.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.