24 Temmuz 2014

Maaşlı Çalışmak Mı? Kendi İşinin Patronu Olmak Mı?



Maaşlı Çalışmak Mı? 
Kendi İşinin Patronu Olmak Mı?



Hayatın zorlukları ile birlikte insanların geçim kaynaklarını aramaları kimi zaman kendi işinin patronu olarak çalışmak kimi zaman ise maaşlı olarak hizmet göstermek gibi çeşitli ekonomik özgürlükler ile oluşabilmektedir.



Şimdi konuyu öyle bir ele alalım ki okurmuş gibi değil yaşarmış gibi hissedelim.


1. Maaşlı Olarak Bir İşyerinde Çalışmak



Bu kadar işsizlik oranı yüksek bir ortam içerisinde her ne kadar zor olsa dahi hakkı ile iş arayana hakkı ile işini yapana bir şekilde Allah yardım eder düşüncesi ile yola çıkanların belirli bir ücret karşılığında birinin yanında çalışması. Haftalık yada aylık maaşlar ile birlikte yapılan iş neviinde ücretinin ödenmesi durumu.

· İş yerinde bulunan işin durumuna göre hareket ederek patronun vereceği işleri yapabilmek için yeri geldiğinde iki katı güç ve emek kullanabilmek.

· İş yerinde patrondan laf yememek için yine yukarıda belirttiğim gibi işsiz kalmamak uğruna, en başından başladığı gibi  hayata bir sıfır önde başlamamak için patronun her türlü seviyesiz sözlerine ve hareketlerine katlanmak

· Kalabalık bir ortamda çalışılıyorsa orda bulunan diğer işçilerin dedikodularına katlanmak, sana karşı yapılabilecek her türlü alçaklığa ve ihanete devamlı olarak savunma halinde olmak .

· Yüzünüzde devamlı suretle zoraki bir gülümseme olması.

· ve Buna benzer daha birçok yazı karakterleri eklenebilir.


2. Seçim Kendi İşinin Patronu Olmak



Her ne kadar söylemi bile insana güzel gelse dahi piyasa şartları ile birlikte incelendiğinde bazen bu durumun artı ve eksileri gibi yönler ön planda tutulabilmektedir.

Kendi işinin patronu olmak deyimi halkımıza esasında şöyle geliyor olabilir, istediğin saatte işe giderim, istediğim gibi hareket eder, istediğim zaman tatilimi yaparım. Ne o bir an bu iş hoşunuza gitti değil mi ? Yok esasında madalyonun yüzü öyle değil.

• İşyerinde eğer sadece kendiniz bakıyorsanız. Müşteri bakımından saatlerinize dikkat etmeniz lazım yoksa müşteri kaybına uğrarsınız.

• İşyerinizde yine tek başına iseniz ne bayramınız olur ne seyranınız çünkü işyerini boş bırakamazsınız.

• Yanınızda çalışan var, işte şimdi kendi işinin patronu olmak konusunda daha zorlu bir kademeye geçiş yaptınız. İşyerinin vergi ve ödemeleri yanı sıra işçinin maaşı, sigorta primlerini ödemeleri gibi vs. işler açıldı.

• İşyerinde fazla elaman çalıştırıyorsunuz. Bu kısımda çalışan işçilerin birbiri ile birlikte uyumlu çalışmalarını koordine etmeniz gerek. İşçilerinizin hem iş yönü ile hem çalışma saatlerine dikkat etmeniz gerekecek.

• Sağlam ve güvenilir kişiler bulmak sizin için ilk hedef olarak görülecek.


3. DEVLET MEMURU OLMAK








Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.