14 Temmuz 2014

Yasaklı ”Yeşil Peri” Nedir?



Yasaklı yeşil peri olarak takma ismi ile bilinen bu alkollü içecek ABSINTHE isimli aromatik likördür. Esaslı olarak Avrupa ülkelerinde ilk olarak tüketilmesinin sebebi alkol oranının çok yüksek olması ve afrodizyak etkisi yapabilmesidir. Bu yeşil renkli likörün damıtılarak içerisine yüksek oranda alkol katılması ile yapılmaktadır.
Afrodizyak etkisi ile birlikte geçmiş yıllarda çok ün yaparak dağılmaya başlanıldı. İçerisinde bulunan maddeler sebebi ile bu içkiye “ Pelerin Otu” denilmektedir. İçerisinde meyan kökü, çördük, yavşan otu, rezene, oğul otu, Hint cevizi, melek otu, pelin otu, anason, jüniper gibi kokulu baharatlar ile birlikte damıtılarak yapılan bu sert içkiye rengini alabilmesi için “ Yeşil Peri” yani klorofil eklenir. 

Kötü üne sahip olması ise bu içkinin aşırı derecede bağımlı yapması ve halüsinasyon görmelere neden olması sebebidir. İngiltere’de cinnet geçiren bir yeşil peri bağımlısı babanın ailesini katletmesi olayından sonra sebebi olarak gösterilen Yeşil Peri isimli içki Avrupa’nın tüm ülkelerinde yasaklandı. Ancak şu an günümüzde Fransa, İspanya gibi bazı ülkelerde halen tüketilebilmektedir. 



Esasında bu içkinin yasaklanmasından sonra ünü daha çok yayılarak kullanım alanları geliştiği bilinmektedir. Çünkü yasak olması bu içki için bir referans olmuş ve ilgi çekmeye başlamıştır. Günümüzde çoğunlukla barmenlerin yaptığı gösterilerde artık kullanılmaktadır. İçkinin yüksek dozda olması ve içerisinde bulunan bitkilerinin damıtılması ile harmanlanan bu likör kişilerin halüsinasyon görmelerine neden olabilmekte, aşırı kullanımı ile birlikte hem bağımlı hem de öldürücü olma riskini fazlalaştırmaktadır.     

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.