14 Temmuz 2014

Romeo Ajanlar



Devlet yada başka bir kuruluşun gizli bilgi ve belgelerini ele geçirmek için çalışan kişilere Ajan denir. Tanımlamalar Casus, Gizli Ajan yada acente gibi terimlerde kullanılabilmektedir. Ajan isminin ülkeler arasındaki kullanımı ise spor dallarının resmi temsilciliğinde yada devletin temsilinde bir kurum nezninde karşılandığında ajan kelimesi kullanılabilmektedir. 

Romeo Ajanlar isminin isim babası ünlü İstihbaratçı Markus Wolf’dur. Markus Doğu Almanya Devlet Güvenlik Bakanlığı (MfS) dış istihbarat bölümünün (İstihbarat Merkez İdaresi) başıydı. Kendisi 34 yıl boyunca bu istihbarat örgütünün iki numaralı adamı olarak görev yaptı. Soğuk savaş zamanlarında eğitmiş olduğu 4000’e yakın ajanları Batı ülkelerine yerleştirdi. Kendisinin yazmış olduğu hatıralarında “Eğer casusluk tarihine geçecek olursam, bu casuslukta cinselliğin kullanımını mükemmelleştirmekten olabilir." demiştir. Marcus Wolf bu ajanları seçerken özellikle yakışıklı erkekleri seçerek onları devlet dairelerindeki zaafları bulunan sekreterleri kullanmak vasıtası ile gerçekleştirerek İstihbarat alanında yeni bir akım başlatmıştır. 

TÜRKİYEDEKİ ROMEO AJANLARA BİR ÖRNEK

İNGİLİZ KEMAL: sarışın ve mavi gözlüydü. Galatasaray Lisesi’nde ve İngiltere’de okudu. Boks şampiyonuydu Ortalama İngiliz’den daha iyi İngiliz’ce konuşuyordu, ona 'ingiliz kemal' adını takmışlardı çünkü gizli ajandı! Ahmet Esat tomruk 1892-93'de İstanbul’da doğdu. Babası öldüğünde Ahmet Esat beş yaşındaydı. o ve annesi dayısı Sezai Bey’in himayesine girdi. Ahmet Esat 1908'de İngiltere’ye hareket etmişti. Çok iyi İngiliz’ce konuşurdu. o kadar ki, İngiliz dilinin her türlü şivesini rahatlıkla konuşabilecek düzeye gelmişti. Yalnız dilinden değil hal ve tavrından da onu bir Avrupalıdan ayırmak mümkün değildi. 1914'te İstanbul’a dönmüş ve teşkilat-ı mahsusa ‘ya üye olmuş ve ünlü ittihatçılardan kara kemal ile Dramalı rıza beylerden çetecilik dersleri almıştı.

1918'de İstanbul işgal edilmiş, İngilizler ‘in şehirdeki baskıları giderek artmıştı. yunan ileri harekatı başlayınca Ankara’ya giden İngiliz kemal, Mustafa kemal paşa, genelkurmay başkanı albay ismet (İnönü) bey ve Fevzi paşa tarafından da kabul edilmiş ve İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Rumca bildiği için genelkurmay istihbarat Şubesi’nde görevlendirilmişti. albay ismet bey'in huzuruna çıkarılan ahmet esat burada tabanca, bayrak ve kuran-ı kerim üzerine elini koyarak, sadakat yemini etmişti. Yunanlılar onu hapsettiğinde tek kelime Türkçe konuşmadı, Ahmet Esat Bey’in İzmir’deki hayatı bonkör bir Amerikalı gibi geçmiş; kısa sürede gece hayatının aranan siması olan ahmet esat bey, üst düzey yunan subaylarıyla da samimiyetini arttırmış; hatta onların en gizli toplantılarına dahi katılmış, aldığı bilgileri İzmir’deki kendisi gibi görevli bulunan Uşaklı alaattin (tiritoğlu) vasıtasıyla Antalya mutasarrıfı aşir bey'e aktarmıştı.



Filmlere ve dizilere bile konu olan bu Romeo Ajanlar konusu insanlar tarafından benimsenerek bu tür filmlerin gişe rekorları yapmasına ve devamının tekrar tekrar çekilmesine neden olabilmektedir. Örnek verecek olursak James Bond Dizilerinin ve filmlerinin gişe rekorları kırdığı hasılatı yüksek sonuçlu üretimler çıkardığı herkes tarafından bilinmektedir.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.