26 Ağustos 2014

Thomas Woodrow WİLSON Kimdir?




Thomas Woodrow Wilson, 1856 yılında doğumuş olan Amerikan Birleşik Devletleri’nin 28’inci Başkanı olarak tanınmıştır. Amerika’nın Virjinya eyaletinde doğan Thomas Woodroa Wilson, demokratik partiyi destekleyen bir başkandı. Başkanlık yapmadan önce, bir akademisyen olarak çalışıyordu ve bir süre Princeton Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapmıştı.
Bunun yanı sıra, 1911 ile 1913 yılları arasında, iki yıl New Jersey’de valilik olarak görev yaptı. Thomas Woodrow Wilson kimdir diye soracak olan kişiler için, Beyaz Saray’da iki dönem arka arkaya başkanlık yapmış ikinci demokrat olduğu söylenebilir. Wilson’ın bir ailesi vardır ve iki defa evlilik yapmıştı. İlk evliliğini Ellen Axson ile yaparak, ikinci evliliğini ise Edith Bolling ile yapmıştı. Thomas Woodrow Wilson’un üç tane Margaret, Jessie ve Eleanor adında kız çocuğu vardı.



Thomas Woodrow Wilson kimdir sorusu için, ayrıca şunu diyebiliriz ki dört farklı kurumlarda eğitim almış olan bir Amerikan başkanı. 1883 yılında John Hopkins Üniversitesi’nde okuyup 1875 yılında Princeton Üniversitesi’nde eğitimine devam etti. 1873 yılında Davidson Koleji’nde eğitim almaktadır. Thomas Woodrow Wilson, aynı zamanda Virjinya Üniversitesi Hukuk Okulu’nda okumuştur. Birçok bilgi ile dolu olan Wilson, Beyaz Saray için iki dönem üst üste çok büyük başarılar getirmiştir ve aynı zamanda Nobel Ödülü Sahibi olabilmek için hak kazanmıştı. Büyük başarılara imza atan Thomas Woodrow Wilson, 1924 yılında, Amerika’nın Washingon D.C. eyaletinde vefat etmişti.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.