2 Eylül 2014

Agamemnon Kimdir

Agamemnon adını duymayan kişiler yoktur. Mitoloji dünyasının en önemli isimlerinden bir tanesi. Agamenon, Miken Kralı ve Sparta Kralı Menelaos’un büyük kardeşi olarak bilinir ve Truva ordusuyla yaşanan savaşı yürüten bir kumandandı. Agamemnon ayrıca Atreus ve Aerope’nin oğlu olarakta bilinir. Agamemnon, birçok efsanevi hikayelerle bilinir.
Bazı hikayeler gerçek olarak kabul edilmişken, bazıları ise hala soru işareleriyle olan ve tarihten nelerin doğru olup olmadığı hala araştırılmaktadır. Yunan orduları, Avlide’den Truva’ya yola çıktıkları zamanda, hiç rüzgar yoktu ve bu yüzden, Agamemnon, Av Tanrıçası Artemis’in rüzgarları serbest bırakması için, kızı İphigenia’yı kurban vereceğine dair bir söz vermişti, fakat tam kurban edilmeden önce Artemis, Agamemnon’un huzuruna bir geyik getirir ve kızının yerine onu kurban etmesini ister.
Geyiğin kurban edilmesinden sonra, rüzgar serbest bırakılır. Truva’daki savaş biter ve dönüşte, Agamemnon, yanına Kasandra adında güzel bir kızı alıp gider. Bu dönüş Agamemnon için olumlu sonuç vermemişti. Agamemnon’un kızları, Agamemnon’un İphigenia’yı öldürmeye teşebbüs ve Kasandra’nın beraber dönmesine sinirlenerek ve içlerine sindiremeyerek, Agamemnon’un karısı Klytaimnestra, sevgilisi Aigisthos ve Agamemnon’un kendisini öldürürler. Agamemnon’a en düşkün olan ise oğlu Orestes olmuştu. Onların ölümünden sonra, intikam alabilmek için annesi ve sevgilisini öldürmüştü. Birçok kişi, Agamemnon’un bu hikayesini bilmez. Truva tarihi ve orada geçen olaylara hakim veya ilgisi olan kişiler daha çok vakıf olmaktadır. Yurt dışında bulunan birçok mitoloji, ülkemizde maalesef daha yayılmamış olmaktadır.

Agamemnon, özellikle bugünlerde ve daha en fazla yüz yıl kadar önce bulunan kanıtlardan kim olduğu anlaşılmaktadır. Çanakkale’ye gittiğiniz zaman Truva’da elinize geçirebileceğiniz kanıtlardan Agamemnon’un aslında kim olduğunu az çok öğrenebilirsiniz, fakat bütün bilgileri almanız maalesef zor olmaktadır. Bu sebeple daha birçok kişi Agamemnon’un aslında kim olduğunu, neler yaptığını daha bilmez.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.