3 Eylül 2014

OTOMOBİL ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK OLAN HUSUSLAR

Günümüzde alışverişi yapılırken en çok hassasiyet gösterilmesi gereken ürün gruplarının başında muhakkak ki otomobiller gelmektedir. Çünkü piyasa da özellikle ikinci el piyasasında inanılmaz otomobil sirkülasyonu bulunmaktadır.
Bu nedenle de bazı kötü niyetli kişilerin bu sirkülasyondan nemalanma mücadeleleri öne çıkmaktır. İşte bu nedenledir ki öncelikle alınacak olan aracın kullanım amacına bağlı olarak tercih edilmesi önem kazanmaktadır. Ayrıca da yetkili servis kontrolünden geçirmek de en doğru karar olacaktır. Satıcının kendi ustasından görüş almak ya da önerdiği yerden görüş almak yerine aracın markasına ait yetkili servisten görüş almak oldukça gereklilik olacaktır. Yakıt tüketim oranları, yaş, kilometre, boya gibi etmenler de tercih için diğer seçenekler olabilmektedir.


Ancak sıfır km araçlarda durum biraz daha farklıdır. Her ne kadar yakıt tüketimi ile ön plana çıkmaya çalışan modellerden ortalık geçilmese de yine de güvenlik sistemlerinin önemi bir adım daha öne geçmektedir. Özellikle fren sistemleri ile alakalı ciddi gelişmeler bulunmaktadır. Hava yastıklarında kaporta dayanıklılığına bağlı olarak da değişkenlikler gösterebilmektedir. Yol tutuş da başka bir tercih nedeni de olabilmektedir. Özellikle motor gücünü yükseltip yakıt oranını aşağıya çekme mücadelesi veren mühendisler başarılı sonuçlar sunmaktadırlar. Ülkemizde akaryakıt fiyatlarının yüksek ve halen de yükselmeye meyilli olması sebebiyle otomobil alırken öncelikle de yakıt tüketim miktarları göze almaktadırlar. Markalar ise bunu ancak garanti süreleri ya da kilometre garantileri ile kamufle etmektedirler.
Change araçlara dikkat
 

Bu nedenle de aracın nasıl kullanılacağı mesela uzun yolda mı yoksa şehir içinde mi kullanılacağına bağlı olarak da tercihler değişkenlik gösterebilir. Hatta bu genel olarak kullanılacağı varsayılan yol koşullarına göre de değişebilmektedir. 

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.