4 Eylül 2014

Önlük Kumaşı


En sade giysi ve kumaş türlerinden bir tanesi önlük kumaşları dır. Önlükler yemek yapımında mutfakta veya farklı işler için de kullanabileceğiniz bir giysi türüdür ve sadece bir parçadan oluşur, belinize bağlayabileceğiniz şekilde bir ip bulunmaktadır.
Önlük kumaşı biraz serttir veya yumuşak kumaştan da yapabilirsiniz ama mutfakta kullanılan veya aşçılar tarafından kullanılan kumaşlar genel olarak sert ve beyaz olmaktadır. Birçok yerde bunun örneklerini görebilirsiniz. Eğer önlük yapmak için bir kumaş almak istiyorsanız, en iyisi beyaz olmasıdır ve çok yumuşak değil, fakat çokta sert olmaması lazım ki yemeği yapacak kişi veya işini yapacak kişi rahat hareket edebilsin. Önlük sert olduğu sürece veya sert bir kumaş ile yapıldığı sürece, hareket etmek, eğilmek çok zor olacaktır.

            Önlük kumaşlarını aslında her yerden bulabilirsiniz. Belkide en kolay bulunabilecek kumaş türlerinden bir tanesidir. Farklı önlükler bulabilirsiniz veya sizde kendinize göre bir önlük tasarlayabilirsiniz. Mutlaka beyaz olmasına gerek yok. Her giyside olduğu gibi sizde kendi isteğinize göre, istediğiniz renkte ve desende kumaş ile önlüğünüzü yapabilir ve onunla beraber yemeğini hazırlayabilir veya farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Çocuklar için de örneğin önlük çok önemlidir. Hatta bebekler için naylon yapımı önlükler kullanılır. Önlüklerin önünde küçük bir cep bulunur ki, çocuklar yemeklerini dökmesinler diye. Önlüklerin sabit bir tasarımı yoktur, fakat en basit giysi tasarımlarından bir tanesidir, çünkü sadece bir parça kumaş ve bir ip gerekiyor. Kişinin isteğine bağlı olarak biraz daha karmaşık bir hale gelebilir.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.