9 Eylül 2014

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Üzüm çekirdeği yağı özellikle damar sertliği riskinin azalmasına ciddi katkılar sağlamaktadır. Ayrıca bilinen bir katkısı da tümörlerin büyüme oranlarını azaltmaya katkı sağlamaya yardım etmektedir. İdrar söktürme özelliği, kuvvet vermesi müshil olarak kullanılması ve yaşlanmanın etkilerini geciktirme özelliği bulunmaktadır.
Görme kaybına neden olan maküler dejenerasyondan koruma özelliği ile üzüm çekirdeği yağı oldukça katkı sağlamaktadır.

Bu yağın bir başka özelliği ise Alzheimer hastalığını ilerlemesinde yavaşlatıcı etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. Son dönemlerde piyasaya sürülen birçok kozmetik kremlerde üzüm çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Kalp rahatsızlıkları ile felce karşı koruyucu özelliği bulunan üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda da cildin toksinlerinden arınmasına katkı sağlayarak cildin taze ve dipdiri görüntüye bürünmesinde katkı sağlamaktadır. Üzüm çekirdeği yağının içerisinde yüksek düzeyde folik asit bulunmaktadır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliği bulunmaktadır. Özellikle de kılcal damarları onarır, cilt kırışıklarında olumlu etkiler gösterir ve ciltte meydana gelebilecek sarkmaları engellemektedir. Cildin nem oranını artırmaktadır. Ayrıca diğer kimyasal içerikli kozmetik ürünleri gibi karaciğere de zarar vermemektedir. Bunun nedeni ise tamamen doğal olmasıdır.

Üzüm çekirdeği yağı kalbi koruyucu etkisinin yanında kanserle mücadele etmek üzere de oldukça başarılı bir ottur. Günümüzün belası varis oluşumunu engellemektedir. Alerjiye ve iltihaplanmaya karşı oldukça septik olur ve saç dökülmesine karşı olumlu etkileri görülmektedir. Üzüm çekirdeği yağı kişilerde yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır. Görüldüğü üzere ve alternatif tıp uzmanlarının ifadelerinden de anlaşılacağı üzere oldukça faydalı bir doğal bitki olan üzüm çekirdeği yağı özellikle kozmetik dünyasının baş tacıdır.


Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.