4 Temmuz 2014

Evrim Teorisini Çürüten Mucize “Başparmak”

Parmaklarımız ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde çoğu zaman bilim adamlarınca başparmağın diğer parmaklar ile aynı sayılması ya da ayrı bir organ olarak ifade edilmesi konusunda çok tartışmalar yapılmıştır.
Başparmak bütün el fonksiyonlarının % 60’ını tek başına yapabilmektedir. Yapısal olarak incelendiğinde başparmak bilek ile bağlantılı olarak uzanan uzun tarak kemiği ve bu kemiğe bağlı iki parmak kemiği ile birlikte oluşmaktadır.
                Başparmağının içerisinde ayrı sekiz kas ve üç ayrı sinir mevcuttur. Ayrı yöne doğru hareket eden ekskavatör yani diğer ismi ile kazıcı kepçesi bu parmak üzerinde yapılandırılmıştır. Hareket tarzı olarak bezemeleri değişik olarak kullanım ve harekat yönlerini belirleyebilmektedir. Başparmak ile yapılan işlemler diğer parmaklara oranla kat ve kat fazladır. Parmaklarda on dört tane falanks kemiği( parmak kemiği ) bulunmaktadır. Başparmakta iki falanks kemiği ( parmak kemiği ) diğer parmaklarda ise üçer adet bulunmaktadır. Başparmak diğer parmaklardan farklı olarak kavrama, dönme ve kepçeleme hareketleri ile farklılıklar gösterebilmektedir. Bu harekât tarzı ile diğer parmaklardan ayrı kalması sebebi ile çoğu zaman bilim dünyasında parmaklar ile aynı değil ayrı bir organ olmasını savunan bir çok bilim adamı mevcuttur. Başparmak yapısal ve değerleri ile incelendiğinde insanlara özgü yapısı, kullanımı ile ayrı bir inceleme ve ayrı bir bilim araştırması konusudur. Öyle ki maymunlarda ve diğer canlılarda bulunan başparmak yapıları incelendiğinde insanların sadece başparmak yapılarının farklı olduğu içeriği ve harekât tarzları ile bunu ispatlayabilmektedir.

                Evrim teorisinin bile tek başına ortadan kaldıracak Başparmak incelemeler ve araştırmalar sonucunda birçok bilim adamı tarafından kabul edilmektedir. Hatta Isaac Newton bile “ Diğer bütün delilleri bir yana bıraksak bile, Başparmak Allah’ın varlığına inanmam için yeterlidir” sözü kayıtlarda bulunmaktadır. Normal parmak çıkıkları ile başparmak çıkıkları bile ayrılabilmektedir. Diğer parmakların rahatsızlıkları ile başparmak rahatsızlıkları ayrı bir tedavi ile birlikte görülebilmektedir.  İnsanların bir nesneyi kavramasında ya da tutmasında başparmağın rolünün büyüklüğü herkes tarafından kesin olarak bilinmektedir. Başparmak tarafından yapılan hareketler sadece kavrama ve sıkma özelliği olarak değil, diğer parmaklar ile birlikte değişik şekilde çevrilebilme özelliği de bulunmaktadır.   

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.