26 Temmuz 2014

Hızlı Öğrenme ve Beyni Daha İyi Kullanma



İnsan gelişimlerinin en önemli noktası olan beyin, insanların her türlü gelişim evrelerinde kullanılarak yaşam standartlarını arttırmada kullandığı tek organdır. Yüzyıllar geçmesine rağmen insanda bulunun kas gücünün yanı sıra bu kas gücünü yenebilen yegâne güç beyin gücüdür. İnsanoğlunun öğrenme hızı diye bir olasılığının var olma sebebi kişinin beynini iyi kullanabilmesi yolu ile gerçekleştirmedir. Beyin her insanda fiziksel anlamda boy ve yapı olarak aynıdır. Beyin büyüklüğü ya da küçüklüğü diye bir kavram kesinlikle yoktur. Beynin kullanımı ise insandan insana değişim gösterebilmektedir. Beynin gelişimi çocukluk dönemi ile başlamakta, kişi ölene kadar devam etmektedir. 


Beynin kullanımında kişinin istem dışı da olsa, farkına varmadan belirli bir düzeyde değişik sistemler ile beyin kendine bir yol tayin eder. Bu sebeple insanlar arasında bulunan basmakalıp sözlerin çıkmasına sebep olmaktadır. Mesela ben isimleri unutuyorum, ancak görsel hafızam çok iyi, ya da ben yüzleri unutabiliyorum ancak olaylar hep aklımda kalır vs. gibi sözler gündelik hayatımızda duyulabilmektedir. İnsanoğlunun öğrenme sınırları bir önceki dönemin devamı ile bağlantılı olabilmektedir. Yani insan kendisine öğretilen seviye ile hayatın akışına yön verebilmektedir. Hiç bilgisayar görmeyen birine bilgisayar öğretmeye çalışmak farklı, çocukluk döneminde evinde bilgisayar oyunları oynayarak büyüyen bir çocuğa bilgisayarı öğretmek arasında fark olması gayet normaldir. Çünkü evde bilgisayar oyunları ile büyüyen çocuk öğrenme seviyesi daha önceki bilgilerinden dolayı bir adım önde gidebilmektedir.




Beyni daha iyi kullanma, insanoğlunun beyin gücünün artması ile yaşamsal olarak hayatımızdaki yerini almaya başlamıştır. Bu sebeple güçlü hafıza teknikleri, görsel hafıza teknikleri gibi bir takım bilimsel çalışmalar yapılmaya başlanılmıştır. Günümüz teknikleri ile artık yeni bilgiler insan hafızasına değişik teknik ve hatırlatmalar ile adeta bilgisayar belliği gibi yerleştirilip saklatılabilmektedir. Beyin hala üzerinde uzmanların çalıştığı, çözümlemesi yapılmak istenilen en önemli organlardan birisidir. Öyle ki bu konu ile ilgili olarak dünyanın en zeki insanları olarak görülen kişiler öldüğünde hemen gerekli bilimsel araştırmalar için beyinleri alınmış ancak hiçbir bilgi ve bulguya net olarak rastlanılmamıştır. Hafıza teknikleri beyinin fiziksel olarak değil, daha çok metafizik anlamında gelişmesi ile sağlanabilmektedir.   

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.