12 Temmuz 2014

SAVAŞ TRANSI




Savaş Transı hakkında bilgi vermeden önce ilk öncelikle Trans hakkında bilgilenmek konunun hâkimiyeti açısından son derece önemlidir. Trans
kişinin o anki yapmış olduğu iş ile ilgili olarak % 100 kendini oy konuya odaklamasıdır. İnsanlar arasında bu şekilde trans olayının gerçekleşmesi milyonda bir kişiye denk gelebilir. Trans haline geçmek kişinin o anki ruh hali ile ilgili olarak değişim gösterebilmektedir. 

İnsanların birçoğu gündelik hayatında bile bir iş ile uğraşıları sırasında geçici de olsa transa geçebilirler. Hatta bu trans esnasında kişi bu olayın farkına pek varamaz. Öyle bunlara gündelik hayatta bile rastlayabiliriz. Örnek olarak çocuklarımızın bazen çizgi film seyrederken yada televizyon izlerken önündeki yemeği unuttukları, seslendiğimizde kendisine sesini duyuramadığımız anlar muhakkak vardır. Geçici olarak bulunduğu ortam itibari ile transa geçen çocuklarımız belirli bir müdahaleden sonra bu transtan kurtulabilmektedir. Savaş transı ise kişinin bulunduğu ortam itibari ile içerisinde bulunduğu kendi iç dünyasının bir yansıması olarak dışa vurulma anı olarak kabul edilebilmektedir. Bu olaylar ile ilgili örnek vermek gerekirse aklımıza hemen gelen Kıbrıs Harekatında dağın tankın dağa çıkarılması, yada Çanakkale zaferinde Seyit Onbaşının Topu sırtlayarak taşıması olaylarıdır. Bu olayları bugün bile bilimsel olarak anlatabilmek mümkün değildir. Ancak felsefi anlamda metafizik olayları ile yorumlar yapılabilmektedir. 



İnsanların zor durumlarında yapmış oldukları iş ile ilgili transları konusunda; mesela savaş transı ile ilgili olarak örneklendirecek olursak, Seyit Onbaşının topu kaldırması ve o mermiyi tek başına sırtlaması ne kadar imkânsız gözükse bile o anki transı ile bunu gerçekleştirdiği ancak felsefi ve metafizik kurallar ile anlatılabilmektedir. Savaş anında insanların yaşadığı yoğun duygu ve düşünce ile kendi kapasiteleri dışında bir takım olaylar gerçekleştirmesi her ne kadar bilimsel bir veri olarak ispat edilemese bile, insan psikolojisi gibi metafizik konularında ana temel bir varsayım olarak ele alınmaktadır. Ruhani ve ilmi araştırmalar sonucunda bu gibi örneklemeler insanlar arasında bilinmekle birlikte, bu ruh hali ve trans olayının her insanda olmayacağı, bunun belki milyonda bir görülebileceği metafizik araştırmacılar tarafından dile getirilmektedir.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.